Zonnepannen

ONTDEK ONZE CERASOLPAN

Wil je maximaal genieten van de gratis energie van de zon? Maar zie je het niet zitten om je dak te ontsieren met zonnepanelen? Dan is het strakke ontwerp van de CeraSolPan voor jou de gedroomde oplossing.


SLECHTS 30 M² NODIG

Smartroof combineert hyperefficiënte zonnecellen met SolarEdge Optimizers en omvormers, goed voor een meeropbrengst tot 15 procent en online monitoring van het volledige zonnedak. Zo genereer je met de CeraSolPan op 30 m² dakoppervlakte 4.7000 kWh aan elektriciteit per jaar. Daarmee dek je zonder problemen het verbruik van een modaal gezin en kan je op 20 jaar tijd 35.819 euro besparen.

Zonnepannen worden veelvuldig gebruikt bij de renovatie van Historische gebouwen

Zonnepanelen

Zonneboilers

Warmtepomp : Lucht Water

Mogelijk nadeel bij zeer koude winterdagen daalt het rendement van de warmtepomp en kan best beroep gedaan worden op een bijkomend verwarmingsysteem.

Warmtepomp : Water -  Water

Meerdere waterputten worden geplaatst voor het aanbrengen van een ondergronds lussysteem. Op die manier kan de natuurlijke warmte die aanwezig is in ondergronds water dienen als 'brandstof' voor uw centrale verwarming. Hierbij gaat geen water verloren.

Het systeem in een notendop:
putten worden geplaatst door pbmertens
lusysteem wordt aangebracht
compressor met warmtepomp wordt geïnstalleerd
warmte wordt uit het ondergronds water geëxtraheerd
u verwarmt uw huis zonder 'brandstof'

Duurder bij installatie maar constante energie-aanvoer (zomer-winter).

Warmtepomp : Lucht - Lucht.  Wanneer is een lucht-lucht toestel interessant ?

Woningen gebouwd met Isobriq® en Strongbau® zijn bijzonder geschikt.

Lucht-lucht warmtepompen zijn dan wel handige toestellen voor de klimaatregeling in een kamer, maar wanneer zijn ze nu aangeraden? In de volgende situaties zijn ze alvast zeker het overwegen waard:

 

1) Als vervanging voor elektrische verwarming:

heb je een centrale verwarming op elektriciteit, bijvoorbeeld met accumulatoren of elektrische radiatoren? Het verbruik hiervan kan al snel hoog uitvallen. Je elektrische verwarming vervangen door een lucht-lucht warmtepomp is dan een interessante optie.

2) Bij het ontbreken van een centraal verwarmingssysteem

heb je nog geen centrale verwarmingsinstallatie? Dan kan je misschien kiezen voor een lucht-lucht warmtepomp in plaats van een klassieke cv-ketel. Je kan bijvoorbeeld meerdere binnenunits koppelen aan één buitenunit. Je kan dan de temperatuur in elke ruimte individueel regelen. Opgelet: het systeem moet ofwel in koelmodus ofwel in verwarmingsmodus staan. Je kan bijvoorbeeld niet de unit op je badkamer laten verwarmen en de unit in de woonkamer laten koelen.

Heb je al een centraal verwarmingssysteem, bijvoorbeeld met lagetemperatuur radiatoren of vloerverwarming, en wil je het water voor deze installatie op een milieuvriendelijke manier verwarmen? Dan is een lucht-water warmtepomp waarschijnlijk een betere optie. Je leest er meer over verderop in dit artikel.

 

3) In kleine en goed geïsoleerde woningen

vooral in kleine en goed geïsoleerde woningen zal een lucht-lucht warmtepomp zijn nut bewijzen. De isolatie zal ervoor zorgen dat de verwarmde of koele lucht moeilijk kan ontsnappen. In grote woningen, vaak met veel verschillende ruimtes, wordt het al snel te duur om in elke ruimte een binnenunit te installeren. Daarom is een lucht-lucht warmtepomp vooral interessant in kleinere woningen.

 

4) Wanneer je airco wil tijdens warme periodes

Moet je de verwarming vernieuwen en overweeg je ook om airco te plaatsen, dan is de lucht-lucht warmtepomp de meest voor de hand liggende keuze. Het is het meest energiezuinige toestel om de lucht te koelen en je hebt maar 1 element nodig dat zowel verkoelt als verwarmt.