Energie - Opslag

Situatie in België:

Nu de 'terugdraaiende' teller werd afgeschaft wordt het belangrijk dat het privé-overschot aan energie thuis opgeslagen wordt.

Batterijen worden dan ook steeds populairder.


Enkele producenten zijn :

 

TESLA

Is voldoende gekend al was het maar om hun baanbrekend werk ivm. electrische wagens

Mercedes-Benz

Zo kwam medio 2016 ook Mercedes-Benz met zijn eigen zonnepanelen batterij op de markt. Deze eerste versie heeft een opslag van  2.5kWh en in totaal kunnen er tot 8 batterijen met elkaar verbonden worden

SMA

Een ander bekend merk, SMA, vooral bekend omwille van zijn oerdegelijk omvormers, heeft nu ook zijn eigen omvormers met geïntegreerde batterij. De Sunny Boy Storage, en voor wie groter wil, de Sunny Island zijn de eerste versies van het bedrijf en gaan van 2.5kWh tot 25kWH wanneer samen verbonden in een batterijpak. 

LG

LG, elektronicareus met een goede reputatie in de zonnepanelen markt, heeft inmiddels ook zijn eigen batterij ontwikkeld, de LG Chem RESU.

Enphase

Het merk bekend om zijn degelijke micro-omvormers komt nu ook met kleine batterijen met een capaciteit van 1.2kWh per batterij. Vooral de specificaties zijn ongekend met een rendement van 96% en ontlading percentage groter dan 95%. Hiermee willen ze de concurrentie aangaan met Tesla.